Ieder kind heeft een hartje van goud dat mag stralen!

Werkwijze

Vrijblijvend kennismakingsgesprek (telefonisch)

Ben je enthousiast en nieuwsgierig geworden om je zoon/dochter door mij te laten begeleiden? Stuur  dan gerust een mail, een berichtje via WhatsApp of vul het contactformulier in en stel je vragen of vertel me wat ik voor je kan doen! Ik neem dan contact met je op en we bespreken kort wat er speelt bij jouw kind en waar je als ouder(s) tegenaan loopt. Daarna kunnen we, als het van beide kanten goed voelt, samen een intakegesprek inplannen. 

Intakegesprek met de ouder(s)

Het intakegesprek vindt plaats in mijn praktijkruimte aan huis en met één of beide ouders (als dit mogelijk is). We bespreken jullie hulpvraag en de wens die je hebt voor jullie zoon/dochter. Samen bepalen we het doel en vertel ik wat over mijn werkwijze. Naar aanleiding van het intakegesprek zullen we bespreken welk coachtraject het meest passend is. 


Het kindercoach-traject

Tijdens het traject maak ik gebruik van verschillende werkvormen zoals: tekenopdrachten, gesprekken, (prenten)boeken, spelletjes, rollenspel, creatieve oefeningen, visualisaties en bewegingsoefeningen. De werkvorm die ik kies, is afhankelijk van jullie kind. We gaan samen ontdekken wat werkt. Hierbij vind ik de belevingswereld en de interesses van kinderen ontzettend belangrijk, hier wil ik graag op aansluiten. De coaching vindt plaats in mijn praktijk aan huis en een sessie duurt 60 minuten. De eerste 50 minuten zullen plaatsvinden zonder de aanwezigheid van een ouder. De laatste 10 minuten van de sessie kan één van de ouders aansluiten. Jullie kind kan vertellen en/of laten zien wat we gedaan hebben, je ontvangt o.a. tools ter ondersteuning voor thuis en we doen regelmatig nog samen een leuke oefening. Tijdens het traject kan je altijd met je vragen terecht door een berichtje of mail te sturen.

Ieder kind is uniek en dat betekent dat ook ieder coachingstraject anders ingevuld wordt en de duur van het traject varieert. Het is de bedoeling om een traject zo kort mogelijk te laten duren. Dit is uiteraard afhankelijk van de hulpvraag en wat de behoeftes van het kind zijn.

 

Oudergesprek

Soms is het fijn om als ouder ook te kijken naar wat voor jou werkt en waar jij je prettig bij voelt. Opvoeden kan soms een hele uitdaging zijn met alles wat er als ouder op je af kan komen. Als je kind niet lekker in zijn vel zit roept dit waarschijnlijk ook iets op bij jou of heeft het invloed op de sfeer in het gezin. Heb je zelf ook behoefte aan een gesprek, coachingsmoment of een evaluatie, dan is dit altijd mogelijk.


Einde traject

Als jullie kind het doel bereikt heeft krijgt hij/zij het vertrouwen zelf verder te kunnen. Hier werken we aan tijdens het coachtraject. Doordat aan het eind van elke coachsessie een ouder aansluit doen we dit echt SAMEN. Zo kunnen jullie thuis verder met de leuke oefeningen en tools die jullie kind leert. Er wordt een 'rugzakje' gevuld en op elk gewenst moment kan jullie zoon / dochter gebruiken wat nodig is, op korte en lange termijn.